Používateľ

Neprihlásený

Prihlásiť | Registrácia

Vyhľadávanie

Reklamy Google

Úvod · Články o poštových holuboch · Ostatné · Na MS 2013 sa slovenským holubom darí

Na MS 2013 sa slovenským holubom darí

Tak ako sme mali Majstrovstvá sveta mladých holubov minulý rok v Nitre, tento rok je ich usporiadateľom opäť TS Mira v Portugalsku. Do TS na jar putovali mláďatá od viacerých špičkových slovenských chovateľov, málokto však vie, že slovenské holuby tento rok v Mire lietajú aj pod inou ako slovenskou vlajkou.

Minulý rok ste sa mohli na stránkach holubar.sk dočítať, že na MS v Nitre reprezentovali thajskú a filipínsku federáciu mladé holuby tímu Wiedermann - Bárdos, krúžkované v Dunajskom Klátove. Pre thajskú federáciu vylietal jeden z mladých holubov 1. cenu v ESO hodnotení, v poradí podľa priemernej rýchlosti bol tretí.

Federácie boli s výkonmi holubov natoľko spokojné, že si v Dunajskom Klátove objednali mláďatá aj pre MS 2013. Filipínci si zatiaľ sťažovať určite nemôžu, z tretieho tréningu jeden z ich mladých holubov - 3118484/2013 skočil z tretieho tréningu do holubníka ako 2.


Mláďatko je podľa informácii od Karola Wiedermanna ml. z osvedčeného párenia Janssen x Van Loon a všetko nasvedčuje tomu, že by mohlo v Mire ešte zamiešať karty. V každom prípade držíme palce.

Publikované: 16. júna 2013 | Zobrazené: 2178x | Kategória: OstatnéPridal: Dušan Konečný



Galéria:

......

Počet komentárov: 0


Pridať komentár

 

Z nášho obchodu

Prejsť do obchodu

Reklama