Používateľ

Neprihlásený

Prihlásiť | Registrácia

Vyhľadávanie

Reklamy Google

Obsah fóra · Konštatovacie systémy · Použitie USB/RS232 konvertora

Pridať do témy nový príspevok
  • << Predchádzajúca
  • Ďalšia >>
AutorPríspevok

Miloš Boron

Užívateľ

Avatar používateľa Miloš Boron


Príspevky: 6

Záložka na tento príspevok Použitie USB/RS232 konvertoraCitovať

Ak počítač nemá sériový port potrebný na pripojenie EKS adaptéra, môžeme k pripojeniu použiť aj USB port a konvertor USB/RS23


Konvertory USB/RS232 vyrába veľké množstvo firiem, v rôznom prevedení. Pred použitím redukcie USB/RS232 musíme do počítača najskôr nainštalovať driver, ktorý býva súčasťou dodávky.
Ak driver nenájdeme v balení (na CD), musíme ho pohľadať a stiahnuť zo stránok výrobcu.

Pri inštalovaní driveru do počítača by nemal byť k počítaču konvertor USB/RS232 pripojený. Do USB portu ho zasunieme až po inštalácii driveru. Po prvom zasunutí konvertora do počítača, operačný system Windows spozná pripojené zariadenie a dokončí zvyšok inštalácie. Týmto je inštalácia driveru ukončená a môžeme adaptér začať používať.

Po každom pripojení konvertora USB/RS232 do niektorého z voľných USB portov počítača, vytvorí softvér pre pripojené zariadenie virtuálny sériový port a priradí mu názov podla toho, ktoré číslo virtuálneho portu je voľné.(môže to byť COM1, 2, 3... alebo iné vyššie číslo).
Pridelené číslo portu zistíme v Nastaveniach / Ovládacom paneli / Systém/Správca zariadení a tam po rozkliknutí – Porty(COM a LPT) - vyhľadáme aké číslo COM portu pridelil počítač pre pripojené zariadenie porípade ho upravíme podľa použitia ktoré vyžaduje program napr.Tipescom -COM1.
30 Nov 2013, 07:17Zobraziť profil používateľa Miloš Boron Súkromná správa s

Pridať do témy nový príspevok

  • << Predchádzajúca
  • Ďalšia >>

Z nášho obchodu

Prejsť do obchodu

Reklama