|
|
 | |
|---|
| Autor | Príspevok |
|---|
Peter 

| Výber EKSCitovať
Dobrý deň, som začínajúci chovateľ poštových holubov a rád by som začal pretekať. Bohužial neviem aké EKS si mám vybrať a čo by mal mať alebo spĺňať. Tiež neviem aké príslušenstvo je dobré mať k EKS. Na dnešnom trhu je tolko EKS, že je takmer nemožné si vybrať. Poradíte aké EKS vybrať alebo čo by malo mať?
Holubov mám okolo 30 kusov a majú jeden vlet do holubníka. Žiadne špecialné funkcie mať nemusí, stačí keď s ním budem môcť pretekať. Čím lacnějšie, tým lepšie. Ďakujem. | | 2 Jan 2026, 20:17 | |
|
| Peter Evin 

| Re: Výber EKSCitovať
Taký EKS ktorý používajú viacerí chovatelia vo Vašej ZO, aby ste nemusel kupovať aj matku. | | 5 Jan 2026, 07:54 |  |
Michal 

| Re: Výber EKSCitovať
Ahojte. Ak len začínate a máte približne 30 holubov, na účasť v pretekoch postačí jednoduchý základný EKS so základnou anténou, štandardným modulom a niekoľkými čipmi. Dôležité je, aby bol systém kompatibilný s oficiálnym vyhodnocovaním na pretekoch, mal spoľahlivú čítačku a pohodlné upevnenie na nohe holuba. Overené základné modely s jednoduchým ovládaním a dlhou výdržou batérie fungujú veľmi dobre,drahé doplnkové funkcie na začiatok nepotrebujete. Lacnejšie sety EKS od známych výrobcov so základnou výbavou umožnia registráciu príletu na stojane a účasť na oficiálnych súťažiach bez zbytočných nákladov. | | 2 Mar 2026, 15:42 |  |

|