Martina | Otazka-rucne dokrmovanieCitovať Prosim skusenych o odpoved.
1. Mlada 4 dnove, zacala som krmit rozmocenou granulovanou zmesou ( Agrolens - mix granulovanych semien ), na druhy den zacali zapachajuce vykaly, ale nie zelene. Na treti den som zacala s Kaytee zmesou, prve krmenie uz vobec nestravil, ostalo vsetko v hrvoli a uhynul. Pozn - vodu som neprevarila pri prvom krmeni, dalsiu uz ano. Celkovo chradol od zaciatku. Otazka - mate skusenost s niektorym tymto krmivom u uplne malych mladat? Aky typ krmiva mam pouzit u takehoto este uplne neopereneho mladeho?
2. Mlada tiez asi 4 dnove, najdene, tmavozelena hlienova hnacka, celkovo chradnuce, no s chutou do jedenia - typ je na e.coli. POdavane nariedene Kaytee 3 x denne plus spolu asi 4 ml tekutin v ramci dna a noci - berberis vulgaris (antibioticke posobenie) a huminove kyseliny plv. Po 3 dnoch aj tak uhynul. Otazka - moze byt vyssi prijem tekutin ( koli liecivam ) problem? Pred uhynom lapal po dychu asi hodinu. Otazka - Vykaly sa menili k lepsiemu, sposobila som mojim postupom ten uhyn alebo liecba mozno zacala prilis neskoro?
Nie som chovatel, dostali sa mi do ruk tieto mladata. Holuby hniezdia na balkone. Dakujem |